Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδιο εργασίας: " Διατροφή και σχολικός λαχανόκηπος"
Σήμερα φυτέψαμε τα μαρούλια μας. Στον κήπο αλλά και σε γλάστρες μέσα στην τάξη. Φυτέψαμε ακόμη σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνιθο και μαϊντανό.







Από δω και πέρα τα λαχανικά μας χρειάζονται πότισμα και ...αγάπη για να μεγαλώσουν. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε από το Δήμο Έδεσσας να μας φέρουν αρωματικά φυτά και θάμνους για να τα φυτέψουμε παρέα με τα λαχανικά μας.


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδιο εργασίας
" Διατροφή και σχολικός κήπος"
Ξεκινήσαμε για φέτος ένα νέο σχέδιο εργασίας με θέμα τις διατροφικές μας συνήθειες και την καλλιέργεια λαχανικών στο σχολείο, στον κήπο αλλά και σε γλάστρες. Φέραμε στο σχολείο εργαλέια κι άρχισε η δράση. Καθαρίσαμε το χώρο και φυτέψαμε λαχανικά.Θα τα καλλιεργήσουμε  με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας. Δηλαδή σε παρτέρια σκεπασμένα με άχυρο ή ξερά χόρτα, χρησιμοποιώντας λίγο νερό και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτε άλλο.
 Αφού ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας θα ανταλλάξουμε πληροφορίες με μαθητές από ένα σχολείο  της Γαλλίας που ασχολούνται με το ίδιο θέμα. Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και με το Skype. Συνεργάτιδα σ' αυτή μας την προσπάθεια θα είναι η κυρία Τatyana Baishanski , Γαλλίδα, ιστορικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχαία ελληνική Ιστορία και εθελόντρια στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας Έδεσσας.
Πριν...

Μετά...





Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη στο σιδηροδρομικό σταθμό

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας, επισκέφθήκαμε τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Εκεί η κυρία Τάνια Γουγούση , φιλόλογος-ιστορικός, μας ενημέρωσε για τα γεγονότα της 18 Οκτωβρίου 1912 ημέρα απελευθέρωσης της πόλης μας. Έπειτα βγήκαμε φωτογραφίες στο σημείο που φωτογραφήθηκαν οι κάτοικοι της πόλης στις 18/10/1912 αμέσως μετά την απελευθέρωση.







Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

         Και να' μαστε στην έκτη τάξη!                  
Το ταξίδι συνεχίζεται...
Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!